Kinderopvang 't Nest
Gemeente Horst aan de Maas en kindpartners kiezen voor toekomstgericht kindcentrum in Sevenum

Gemeente Horst aan de Maas en kindpartners kiezen voor toekomstgericht kindcentrum in Sevenum

Met trots kondigen de gemeente Horst aan de Maas en de kindpartners -basisscholen de Ezelsbrug en de Krullevaar, samen met kinder- en buitenschoolse opvang ’t Nest- aan dat de locatie “De Luttelseweg”, nabij sportpark 't Spansel, is aangewezen als de voorkeurslocatie voor een nieuw kindcentrum in Sevenum. Deze gezamenlijke beslissing is het resultaat van een locatieonderzoek voor onderwijshuisvesting in Sevenum. Het college vraagt een voorbereidingskrediet van €50.000,- aan de gemeenteraad. Het voorstel wordt 10 september 2024 besproken in de raadsvergadering. 

Wethouder Roy Bouten is blij dat de nu voorliggende locatie in gezamenlijkheid met de kindpartners is gekozen: “Als gemeente hebben we maar één belang. De beste leer-, ontwikkel- en werkplek voor kinderen en docenten. Ik ben trots op de beide Sevenumse basisscholen én de kinderopvang die unaniem kiezen voor het beste kindcentrum op de beste plek. Nu én zeker met het oog op de toekomst.” 

Één kindcentrum voor Sevenum 

Het nieuwe kindcentrum zal een thuis bieden aan de Sevenumse basisscholen de Ezelsbrug en de Krullevaar en kinder- en buitenschoolse opvang ’t Nest. Deze samenwerking belichaamt de visie van een verenigd onderwijs- en opvangstructuur. De locatie “De Luttelseweg” biedt de ideale omstandigheden om de onderwijsvisies van beide scholen tot leven te brengen. 

Toegankelijkheid en ruimte voor maatschappelijke functies 

De gekozen locatie is goed bereikbaar én biedt vooral ook ruimte voor toekomstige maatschappelijke functies die het kindcentrum kunnen versterken. Dit sluit aan bij de ambitie om een centrum te creëren dat flexibel is en kan meegroeien met de behoeften van de gemeenschap. 

Vervolg 

Om de plannen voor het nieuwe kindcentrum verder uit te werken, vraagt het college van B en W aan de gemeenteraad een voorbereidingskrediet van €50.000,-. Dit voorstel wordt op 10 september in de raad besproken. Na het raadsbesluit gaan de samenwerkende partijen samen met de omwonenden en andere betrokkenen werken aan de plannen voor realisatie van het kindcentrum.  Dit kan ook iets betekenen voor de achterblijvende locaties in het centrum van Sevenum. Als de plannen voor het kindcentrum rond zijn, pakt de gemeente de invulling van de achterblijvende locaties in afstemming met belanghebbenden op. Dit gebeurt in een apart proces.